Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Novi Sad
10.11.2020.
14:29 > 14:44
Bivša savetnica za investicije gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Marijana Dukić Mijatović, za samo godinu dana dobila je posao vanrednog profesora na Fakultetu tehničkih nauka, ali i mesto u Ministarstvu prosvete.

Komentari 152

  • Pera

    31.10.2021 18:50
    Nestručna
    Umišljena "profesorica" koja vedri i oblači u više važnih institucija u Srbiji, pretežno u Novom Sadu. Njen stav, arogantan pre svega, govori o njenom znanju i kompetenciji, koje je stekla zahvaljujući sns. Osoba koja svoje (ne)znanje brani samohvalisavošću, a i ulizivanjem vođi. Politička ulizica sa osrednjim naučnim i obrazovnim uspehom u oblasti prava (papir zaista trpi sve).
  • Lidija

    15.11.2020 11:06
    Fakultet
    @Milice Svi znamo da Marijana ima botove.
  • Milica

    14.11.2020 19:26
    Ekonomski fakultet
    Zalosno je procitati sve ovo o divnoj profesorki Marijani,potpune neistine.Kao studentkinja Ekonomskog fakulteta,koja je zavrsila osnovne studije i upisala master i kojoj je profesorka predavala mogu da kazem da je bila jedini profesor prava u tri grada Subotica,Novi Sad i Bujanovac,na osnovnim,master i doktorskim studijama,nikad nije izostala sa predavanja,svima nam je uvek bila dostupna na e mailu i veliki broj mojih kolega je upravo nju odabrao za mentora na zavrsnom radu.Sram vas bilo!Profesorice,samo napred!
  • Slavica

    13.11.2020 15:14
    rasadnik klica
    Mislite rasadnik prehlada/gripa/virusa medju zaposlenima?

    Mene vise brine sto je klima centralna (citaj grejanje i hladjenje preko klime) i nema centralnog grejanja, a na snazi je zabrana ukljucivanja klime zbog sprecavanja sirenja virusa COVID19. zaposlenima u toj zgradi nek je dragi Bog u milosti, da se ne smrznu i da se ne zaraze kad se ventilacija i grejanje ukljuci. Toliko o zgradi kojoj su nedavno dali upotrebnu dozvolu.
  • Slavko

    13.11.2020 15:11
    NTP
    e Ilija sad ga pretera

    "sitne kozmeticke detalje" kazes

    jesi ti uopste ulazio u zgradu NTP? jel uopste znas da su zidovi neomalterisani i neokreceni, u amfiteatru, kancelarijama, hodnicima?

    ako ne znas, onda bolje cuti
  • Zeljko

    13.11.2020 14:50
    @Ilija
    Mislis/Mislite rasadnik politickih poltrona i partijskih lovaca na plen?
  • Ilija

    13.11.2020 12:38
    @Jovan

    Zgrada je potpuno funkcionalna a sitne kozmeticke detalje ce srediti firme kada se usele u nju i to postane pravi rasadnik talenata za celu Srbiju.
  • Ana

    13.11.2020 12:26
    dno dna
    Gore pomenuti Doroslovacki je od FTN napravio dno dna. Tacka.
  • Jovan

    13.11.2020 11:49
    FTN
    Pitajte ironicnog Doroslovackog kad planira da zavrsi zgradu naucno-tehnoloskog parka. Plafoni, zidovi, podovi neokreceni i nezavrseni, a osovlje primorano da se seli u nedovrsenu zgradu. Pitajte ga, a onda sa njim obidjite tu istu nedovrsenu zgradu i pokazite celom Novom Sadu za sta su uzeli pare a sta su ostavili iza sebe. Sramota.
  • sunshine

    12.11.2020 22:22
    budimo realni
    Ima tu jos jedna stvar. Znam puno mladih i talentovanih doktora nauka sa drzavnih fakulteta za koje jednostavno "nije bilo mesta" na drzavnom, jer nisu imali politicku ili rodbinsku vezu. A od necega se ziveti mora. I sad imamo situaciju da na privatnim faksevima koje svi toliko pljujete predaje mnogo kvalitetniji kadar nego ucmali profesori sa drzavnih, koji su se svi do jednog zaposlili preko veze. Cisto I taj deo nepravde treba imati u vidu.
  • Milica

    12.11.2020 18:58
    Bravo!
    Um caruje, snaga klade valja. Bravo za profesorku Pešikan!
  • Rema

    12.11.2020 17:33
    @Limanac
    Vulin je u prvoj listi SNS glumaca, manipulanata, klovnova, pajaca... namerno pravi budalu od sebe da bi skretao paznju na sebe, a ne na SNS mafijasko lapanje i ociglednu kradju love i njeno odnosenje na Devicanska ostrva, Lihtenstajn, Kipar, Monako....
  • Zoki

    12.11.2020 15:52
    "Vulin je trenutno, iz nekog razloga u prvoj ligi saradnika AV-a."

    Zato što je njegov mikroprocesor postavljen u read only mod, samo da prima naređenja a da ne misli. On je inače capitalist organism over a communist endoskeleton, Cyberdyne systems model 800.
  • Rektorče

    12.11.2020 12:14
    ?
    Sve izbore potpisuje rektor. On je direktni krivac za sunovrat univerziteta i moralnih nacela. Steti ugledu na sve nacine. Kad podnese ostavku svanuce!
  • MP

    12.11.2020 12:08
    FTN
    FTN se toliko raširio da je postao fakultet za svašta pa sada zapošljava i profesore prava i ekonomije. Fakultet je preglomazan i teško se njime može upravljati. Nema više takvih mozgova poput profesora Ćuluma, Zelenovića i Ćosića koji su umeli da vode fakultet. Mi, koji smo studirali pre skoro pola veka, osetili smo šta znači dobro organizovan fakultet. Sada bi bilo mudro da se FTN transformiše u tehnički univerzitet, te da se razgraniči šta da se izučava na njemu a šta na Tehnološkom, Poljoprivrednom, PMF-u...
  • @Aman

    12.11.2020 09:10
    U pravu ste. Kako razumeti da neko bude zaposlen na fakultetu kao vanredni profesor, znaci prima platu iz nastave. Plata 200.000 dinara tj. dva puta veca nego svim ostalim vanrednim profesorima. Al je zato svima jasno da je zato sto je zavrsila na privatnom verovatno to ono sto znaci da je dva puta vise vrednija od onih koji su zavrsili drzavni. Ma da svi smo mi veverice.
  • Limanac

    12.11.2020 08:49
    @Ana

    Jel postoje elektrijade, mašinijade ....
    Novi Sad je uvek prvi ili drugi iz "naučnih" disciplina, tako da ne pričaj gluposti.
  • Limanac

    12.11.2020 08:19
    @Drago

    Nemoj da im daješ ideje : )

    Vulin je trenutno, iz nekog razloga u prvoj ligi saradnika AV-a.
    Na FTN se ubacuje treća liga političara, operativci kojima je profesura apanaža za razne zasluge.

    Da nisu pokušali da otmu stranku Maji Gojković pre desetak godina, ekipa na vodećim mestima na FTN-u bi sada davala ministre.
    Mada, ko će ga znati, možda im se namesti situacija pa se i probiji.
  • Mučenik

    12.11.2020 07:54
    БЕЗ САВЕТНИКА СЕ НЕ МОЖЕ?
    Даном ступања на дужности ΛV је јурнуо у обезбеђивању саветника, међу првима су били: Доминик Строс Кан, Алфред Гузенбауер, Франко Фратини, Шредер и Тони Блер, Блер много му је помогао, као радикалу, а затим напредног, бомбардовао му земљу непрекидно 78 дана, бацио на тоне осиромашеног уранијума. Види се да га добро саветовао, бомбардује свог народа хвалоспевним и бајколажним успесима, никада веће плате и пензије чак у врху Европе, да ли је мислио од позади, привреда у врху, а није нашао за сходно да каже да му 25% становништва на ивици сиромаштва, многи гладују и бедују, отварају се народне кухиње. Проценат незапошљених пао је на 7,3%, а заборавио је да педесет хиљаде младих напусти земљу годишње, умре четрдесет хиљаде више него број рођених и земља има сада испод седам милиона становника. На крају за саветника је узео Младена Шарчевића, вероватно да га саветује како да заврши тренерску школу из области кошарке. Од толико саветника прилично је научио и сада он саветује све министре, секретаре и директоре. Остаје му да заврши борбу против мафије и криминалаца, али се није изјаснио против које мафије и криминала оне из времена ”жутих”, јер у његовој околини не постоје, само их има (Јовањица, Крушик, криминална уговарања без тендера и контроле).
  • Ana

    11.11.2020 23:38
    Ne
    Razumem šta se ložite na taj FTN?
    Gomila glupih i izmišljenih smerova koji su bacili u zapećak originalni FTN sa 4 smera, mašinstvo, elektro, građevina, saobraćaj.
    Kad je FTN bio Institucija

    FTN je u poređenju sa tehničkim fakultetima u BGD, na nivou Megadensa
  • Drago

    11.11.2020 23:18
    @Limanac
    Jel to znaci da ce Vulin postati sef katedre za budalastinu na FTN-u?
  • Limanac

    11.11.2020 23:01
    @Tole
    Ono, što jeste-jeste. SVI rukovodioci na FTN koji imaju između 42 i 50 godina su bili u Julu. Jedan je na studijama više proveo na đačkom igralištu igrajući mali fudbal, nego studirajući, pa je sada šef .....
    Ftn opstaje jer glavne predmete i dalje drže pravi profesori a ne likovi dovedeni preko politike.
    Marijana je novi iskorak u ludilo, jer nema veze sa Ftn- om ni po kakvom osnovu.
    Julaši iz 90-tih su bar završili FTN, pomenuta gospođa ne bi to nikad uspela.
  • Aman

    11.11.2020 19:30
    Ma ovde niko nista me razume u cemu je poenta!
    Naucni rezultati su bitni ako drzi strucan predmet a ona je zaposlena da reorganizuje i poveze ftn sa pravom ali ne moze to da uradi jer ona licno ima fokus na privredu i uske oblasti!!!
  • @Naucnik

    11.11.2020 17:35
    Merilo naucne vrednosti
    Pokrajinski naucni karton nije merodavan, te ga ne treba ni razmatrati. To bi neko ko se bavi naukom trebao da zna. Merodavni su radovi sa SCI liste, pre svega oni koji su objavljeni u vodecim casopisima iz oblasti kojom se osoba bavi.
  • Tole

    11.11.2020 16:27
    Istorija
    Ma ljudi nije to ništa... Za vreme nezaboravnih devedesetih, kada je JUL vladao na FTN, zapošljavani su čak i kadrovi koji su imali prosek manji od 8, drugim rečima totalno protivzakonito. Pa evo, uprkos svemu tome, FTN je i dalje najbolji. Mada ovi JUL-ovci ponekad žuljaju.
  • Ideja

    11.11.2020 15:37
    Doros da pređe na Privrednu akademiju pošto ga to zanima
  • Naucnik

    11.11.2020 15:35
    FTN
    Pogledao sam pokrajinski naucni karton prof.Dukic Mijatovic,kao i prof.Mrksica,koji je otisao u penziju i prof.Buncic,tri profesora prava,prof.Dukic Mijatovic ima bodova kao ova druga dva profesora zajedno i vise.Znaci mi sa FTN dobili smo izuzetno referentnog profesora.Ili ja nesto ne vidim dobro?Za izbor u zvanje profesora prava sci nije ni potreban,njima su dovoljni M24,pogledajte Pravilnik UNSa.Ujedno ukucati na Kobson pojedinacno profesore sa Pravnog fakulteta,nigde nikog...Dobro dosli,profesorka!
  • Ovako

    11.11.2020 15:33
    Nije smeo društvene nauke staviti u jedan koš i još je proglasiti i najvećim stručnjakom a ona mlada i radila politički dobijene projekte privreda menadžment hemija itd
  • Jedna realna analiza

    11.11.2020 14:23
    Hipokrizija u toku
    Nije tačno... U pisanom odgovoru FTN-a se navodi:
    „Prof. dr Marijana Dukić Mijatović je jedan od najreferentnijih profesora iz društveno humanističkog polja na Univerzitetu u Novom Sadu, što je vidljivo na Kobsonu, gde možete da se informišete da imenovana ima preko 20 radova objavljenih na Thomson Reuters listi, za razliku od njenih kolega sa državnog Pravnog fakulteta u Novom Sadu“ (ohohoooo, ovo je bacanje rukavice u lice profesorima sa pravnog, čak i Martinoviću..)
    Prvo, nema preko 20 radova. Od toga 12 radova je objavila u časopisu Oxidation communications ISSN: 0209-4541, Bugarska. Časopis nije registrovan na KOBSON-u... dakle, moguć predatorski časopis.
    Dakle, ko joj je potpisao referat. I trebalo bi pozvati na uvid njen ugovor o izboru i radu. Postoje indicije da je dobila skoro dva puta veću platu (preko 200000,00 RSD) za daleko manju normu.
    E moji profesori FTN-a ... Očigledno da se Prof. Doroslovački priprema za usvajanje novog Statuta po kojem postaje apsolutni diktator i za novi ne zakoniti izbor u Dekana. Za to mu treba ova politički moćna gospođa...
  • @danilo

    11.11.2020 13:48
    A kad je to jul bio na ftn-u?
  • Rados

    11.11.2020 13:37
    ...
    Tesko se ona moze nazvati "najreferentnijim" profesorom, s obzirom na dosada ostvarene rezultate. Na referentnoj bazi Scopus, koja meri produktivnost i uticaj autora naucnih radova na zajednicu, moze se videti da doticna poseduje h indeks od svega 4. Sem toga, ima ukupno 40 citata, sve sa ukljucenim autocitatima i kocitatima, sto je izuzetno nisko za zvanje vanrednog profesora. Tacno je da zadovoljava minimalne kriterijume, ali ne bas mnogo vise od toga.
  • Zivko

    11.11.2020 09:11
    Stop odlivu mozgova!!!! Jel ste to hteli. E pa dobicete. Nova strategija Vlade. Postavis mediokritete da vode prosvetu i nauku. Oni naravno sve za..ru. Rezultat-nema vise mladih koji su potrebni u inostranstvu-nema ni odliva mozgova. STA TU NIJE JASNO???
  • Dorucak

    11.11.2020 08:32
    Ajde botovi vreme je za dorucak/sendvic.
  • Tole

    11.11.2020 07:50
    Bivši student
    Neverovatno je da Vučićevi protivnici govore protiv privatnih fakulteta, a zaboravljaju da su njihovi kadrovi bili tzv. veliki reformatori prosvete. Setimo se Gaše Kneževića i Srbijanke Turajlić i uvođenja Bolonje na fakultete.
  • Danilo

    11.11.2020 07:36
    Čvrsta ruka
    Svaka čast Dorosu što se čvrstom rukom na FTN bori protiv bivših JUL-ovaca, a danas velikih demokrata. Pogledajte političke biografije Dorosovih protivnika.
  • Dragana

    11.11.2020 06:23
    Svaka čast
    Vredna,sposobna,inteligentna ,uspeštna a nije žuta pa vas to boli...zaslužila je mnogo više.
    Marijana samo tako nastavite, ne osvrćite na loše komentare. Daj bože da je još ovakvih žena. Iskrene čestitke.
  • Misha

    11.11.2020 00:32
    Bruka i Sramota
    Ju sta je botova!!
    Oni ko COVID 19 napadaju u talasima.
  • Jelena

    11.11.2020 00:15
    Profesorica je najbolja od najboljih na fakultetu, trebala bi biti novi dekan!
  • dijasporac

    11.11.2020 00:01
    @Marko
    U "ozbiljnom" inostranstvu PhD studije ne moraju biti placene, pretpostavljam da pod tim podrazumevate da vam skolarinu pokriva univerzitet na kom radite neko istrazivanje koje je u sklopu vaseg PhD, vec te studije mozete platiti i iz svog dzepa ili mnogobrojnih funding fondova, naravno, ako vam je toliko dubok, mislim dzep. Znaci, postoje dve vrste doktoranata, prva koju sponzorise sam fakultet i na taj nacin sam sebi pumpa svoje novce iz budzeta i drugi koji to rade iz sopstvenog "zadovljstva" a svako zadovoljstvo se debelo placa. Mene je recimo interesovalo koliko bi "zadovoljstvo" kostalo, da bi prikacio uz svoje cenjeno prezime i taj PhD na uiverzitetu koji je 30-35 na ARWU listi svetskih univerziteta i sa svim olaksicama (nisam isao direkt na PhD studije vec sa MSc jer sam iz Srbije domeo mr) ispalo je da sam trebao godisnje trebao davati oko 25 hiljada doloresa, 4 godine tako sa sve sitnom decom i suprugom umetnicom.

    Uzgred, nisu svi univerziteti u Srbiji isti tj nepoznati u belom svetu, beogradski se nalazi na svim svetskim listama (jedini iz Srbije), ne bas visiko ali ima neki trag. Nije isto kad zavrsite ETF, Fiziku ili Gradjevinu u Beogradu ili Nisu i Novom Sadu. A o "ustanovama" tipa Megableja ne bih ni trosio reci.
  • Limanac

    10.11.2020 23:56
    Pa ne mogu da verujem da botine rade i uveče!!! I svima je bila omiljeni profesor, neverovatno da im bar malo ne izmene tekat.

    Udario majonez u glavu, ne valja da žderete sendviče ovako kasno!!!
  • .

    10.11.2020 23:49
    Pametni se ne uclanjuju u SNS.
  • Mika

    10.11.2020 23:32
    Bravo za Vucevica,bravo za Dukic Mijatovic!Samo napred!Uz vas smo!
  • Budi svoj

    10.11.2020 23:31
    Sta reci??Svaka cast profesorki!Ako ona nije zasluzila,ko jeste?
  • Miroslav

    10.11.2020 23:27
    Fakultet
    Ala su se raspisali Marijanini botovi. Poenta svega je da su najbolji studenti državbog Pravnog nezaposleni. Šta predlažete? Da ukinemo državni Pravni?
  • Profesor

    10.11.2020 23:25
    Pa i budali je jasno da sama sebi pise komentare...pozitivne. u stilu bravo profesorice
    Pravi kadar, izabrali najboljeg itd. A sve pisu pseudonimi Ave Milice Jelene Biljane...njene drugarice ahahahahahaha vrh! Jadno da jadnije ne moze biti.
  • Korčagin

    10.11.2020 23:23
    Ok, botovi, shvatili smo da je najbolja.
    Jedino niko da objasni, kako se sa privatnih fakulteta svi uvaljuju u državne firme i, obrnuto, iz državnih fakulteta u privatne firme.
    Ok, ne svi, ali 90%.Slučajno? Čast, naravno, izuzecima.
  • Djoka

    10.11.2020 22:53
    Mirovicka sad moze da odahne...prof.dr.Dukic Mijatovic se spasila...a sta cemo mi koji ostajemo???Boze,spasi nas!
  • dule

    10.11.2020 22:49
    Dr mr10.11.2020 • 18:26
    Da pojasnim
    FTN vec deceniju predstavlja podruznicu raznoraznih grupacija. Meni nije jasno kako je dozvoljeno da dobar deo profesora radi obuke programiranja u privatnim firmama, a isto to drze i na fakultetu. U prevodu, neki studenti uce programiranje 4 god na FTN i posle nemaju posla, a bilo ko pozeli zavrsi kurs od 6 meseci kod tih istih profesora i dobije odmah posao. Sukob interesa, direkt na stetu studenata a u korist kursadzija..


    Alo druze, ti kursevi su navlakuse. Plate ljudi za taj kurs lepe pare a retko ko posle toga nadje posao u toj struci. Ima, ali retko, i to slabo placeno.
  • Paja

    10.11.2020 22:33
    NAJ Prof
    Vrhunski kadar,pravi izbor .
  • Ava

    10.11.2020 22:29
    Hvala Bogu da i SNS ima nekog vredanog komentara!
  • Out

    10.11.2020 22:29
    Trebao je Dorosovacki SNSu da govori da je FTN Bog a ne obrnuto.
    Ti odseci na FTNu nemaju medjusobno nikavkve veze a oni koji su povezani sa njom slobodno neka se odcepe i povezu sa SNSom.
  • Biljana

    10.11.2020 22:17
    Zasluzeno mesto..Svaka cast za prof.Marijanu Dukic-Mijatovic..Ceo zivot je posvetila nauci!
  • Slavica

    10.11.2020 22:14
    Pamet
    Pametna zena svu srecu profesorici
  • Milica

    10.11.2020 22:12
    Bravo za profesorku i zelimo joj samo uspeh!!!
  • Milena

    10.11.2020 22:12
    Ja
    Sta vam smeta to sto je zena jos pametna auuu ludog naroda ima znanje zvanje sta je sporno ovde sto nije demokrata vala Nek nije sve je bolje od demokrata
  • Jelena

    10.11.2020 22:11
    Svaka čast za profesorku Marijanu. Predavala mi je. Ubedljivo najbolji profesor. Kompetentna, pametna i zna da prenese znanje. Džaba pišete loše komentare zaslužila je sve svojim radom.
  • Jb

    10.11.2020 22:10
    Bravo!
    Sve pohvale i cestitke za prof.dr.Marijanu Dukic Mijatovic, napravljen je pravi izbor. Strucnost na prvom mestu!
  • ZOKI

    10.11.2020 22:05
    Caos
    Šta reci...nego zasluzeno profesorka...samo napred...SREĆNO
  • Jeca

    10.11.2020 22:04
    Svaka cast!
    Mlada, obrazovana a pre svega sposobna i vredna zena, ne zasluzuje nista drugo nego da napreduje i bude uzor svim mladim ljudima. Sve cestitke Marijani!!!
  • Lola

    10.11.2020 22:02
    Pozdrav
    Najbolji potez...Marijana carice..
  • Marina

    10.11.2020 22:00
    Zasluzila je i vise od mesta drzavnog sekretara! Na svakom poslu je dala sve od sebe, ugledna i priznata u medjunarodnim okvirima, vredna, sposobna i pametna! Sta vam tu nije jasno? Sta vam smeta? Kada budete postigli delic njenih rezultata, mozda i mozete da komentarišete, ovako ste grupica pakosnih i frustriranih...
  • GAGA

    10.11.2020 21:59
    Bravo
    Profesorka najbolji ste,velik čovek i humanista.
  • Dragana

    10.11.2020 21:57
    Najbolja profesorica
    Neverovatno koliko malicioznih komentara ima...Profesorica Marijana je intelektualac, vrhunski pravnik, pravi stucnjak, zena koja apsolutno zasluzuje svaku poziciju, kao i punu podrsku. Ovim putem čestitam profesorici i mogu da, kao njen bivši student, kažem da mi je bila čast da mi predaje.
  • Bojan

    10.11.2020 21:55
    Fakultet
    Dotična gospodja je bila kandidat za pokrajinskog sekretara za nauku,na predlog gradonačelnika. Ali Mirović zadržao prepodobnog i preservilnog Z.Miloševića. on ispunjava želje i stiti interese bračnog para Mirovic. To svi mi koji radimo na univerzitetu znamo.
  • Drug iz razreda

    10.11.2020 21:50
    Marijana Dukić, bila je đak generacije u osnovnoj školi i gimnaziji. Bravo školska!
  • Deki

    10.11.2020 21:40
    Od najranijeg detinjstva Marijana ...uporna, sposobna, pametno. Znao sam da uspeh neće izostati.
  • Matija

    10.11.2020 21:37
    Ekonomski fakultet je izgubio najboljeg profesora!!!
  • Verka

    10.11.2020 21:36
    Ta nam je žena potrebna, pravi izbor!
  • Poveriljivi izvori

    10.11.2020 21:33
    Iz poverljivih izvora saznajemo da će g-dja Marijana biti sledeća dekanica FTN. Time će se otvoriti vrata za kadrove koji su završili na privatnim fakultetima. Snažan udarac za najveći državni fakultet.
  • Najbolji

    10.11.2020 21:29
    su mi ovi sto komentarišu kako je velika naučnica. Ima 100 funkcija i kao objavljuje radove. Zbog takvih kao što je ona sa kupljenim radovima nam je nauka tu gde jeste. U debelom čabru. Stidite se.
  • Deki

    10.11.2020 21:29
    Čestitke prof Marijani!
  • Pera

    10.11.2020 21:22
    Garisi
    Nece biti da je tako,ne bi mogla da upise u roku magistarske studije i magistrira na drzavnom Pravnom sa desetkom!Pozdrav od kolege sa magistarskih i Marijani i celoj ekipi!
  • Dragan

    10.11.2020 21:19
    Inteligentna, vredna, uspesna, sposobna! Svaka cast profesorka
  • Mile

    10.11.2020 21:17
    Svaka čast!
    Svojim permanentnim radom, trudom i zalaganjem prof Marijana Dukić je na zasluženoj poziciji.
  • Jakov

    10.11.2020 21:08
    Najbolji izbor koji su do sada napravili!
  • Jovana

    10.11.2020 21:02
    Sta drugo reci sem zasluzeno? Svaka cast za profesorku Marijanu!
  • privatni fakultet

    10.11.2020 20:54
    hteo biti gradonacelnik u Karl
    heto biti gradonacelnik u Karlovci... i taj ima diplomu tog privatnog fakulteta. hahaha.
    Sada nije gradonacelnik i nema ga vise u Karlovci.
    O Karlovci moje mesto drago, gde su te ljude sa diplomama i CV.. A sada kad
    morjau da plate kafu i hranu iz svog dzepa, onda nije viden. Mozda mu rodjeno mesto Titel lepse ... kako oni svi vole privatne fakultete...
  • Nedostizno

    10.11.2020 20:29
    tzv.
    Ovi sa privatnim bi i dalje mogli da budu referenti kuvaju kafe i ciste..nikad fax ne bi ni videli ali eto platili pa su svoj san ostvarili tako sto im se svi smeju.Samo ne znamo sto nisu u privatnoj sferi tu da pokazu svoje "privatne dipl..." nego se guraju u drzavne poslove i sve su ojadili i obrukali. Bas greota.
  • Garisa

    10.11.2020 20:21
    Doticna „profesorka“ je zavrsila zaista drzavni pravni fakultet. Ali sa skromnom prosekom, ispod 8. Istrazite malo na Pravnom. Posle je naravno postala produktivni naucnik tako sto je objavljivala u casopisima koji blage veze nemaju sa pravom, te zaposlila se na FTN kao profesor prava. Bolje receno kao partijska drugarica.
  • Mrk

    10.11.2020 20:15
    Poslovno pravo - fakultet tehničkih nauka... Bravo
  • Uroš

    10.11.2020 20:13
    Živimo u privatnoj Srbiji, jednog čoveka (i njegovog brata), u državi gde je laž sve, od vrha vlasti, do dna, gde se sve svodi na otimanje, prevaru obmanu...
    Šljam, polusvet, banda, talog, ološ, bašibozuk, poganija, žgadija, svetina, bagra, fukara; mediokriteti, pajaci, nikogovići, šibicari, diletanti, hohštapleri, ignoranti.

    Esencija najgoreg što Srbija ima!
  • Dragoljub

    10.11.2020 20:10
    Doroslovački je najgori dekan do sada.
    Treba da podnese ostavku.

  • Igor

    10.11.2020 19:46
    @Riki
    Tiltujes?
  • Mojsije

    10.11.2020 19:23
    Ju ju
    Mogu li i mene negde zaposliti? Kupio sam diplomu fakulteta!
  • Eugen

    10.11.2020 19:13
    @Zivan
    Nepotizam je unistio FTN. Cela porodicna stabla profesora su zaposlena tamo. FTN je samo bleda senka od onoga kakav je bio dok je dekan bio Prof. Zelenovic! Uostalom kad vidim profesore ciji ego odlazi u vasionu, uhvati me smeh. Tacno zamisljaju da su profesori na Stenford-u ili MIT-u a ne u selendri zvanoj Novi Sad.
  • Sasa

    10.11.2020 19:02
    Tuga
    Tuzna je prica kojom Marijana prkosi logici akademskog dostojanstva. Da li je u redu da docent drzavnog Ekonomskog predaje na privatnom Pravnom fakultetu - zar novac brise savest i lojalnost? Da li je u redu da docent drzavnog Ekonomskog fakulteta postane clan NSVO? Sve je to nasa tuga!
  • Državni

    10.11.2020 18:51
    Pravo pitanje
    @ Privatni To je pravo pitanje. Zašto? Ako su privatni fakulteti u rangu državnih, zašto sa stečenim naučnim i univerzitetskim zvanjima, ti uspešni naučnici ne ostaju na privatnim fakultetima? Može im se, ali samo s ovom vlašću.
  • Dr mr

    10.11.2020 18:26
    Da pojasnim
    FTN vec deceniju predstavlja podruznicu raznoraznih grupacija. Meni nije jasno kako je dozvoljeno da dobar deo profesora radi obuke programiranja u privatnim firmama, a isto to drze i na fakultetu. U prevodu, neki studenti uce programiranje 4 god na FTN i posle nemaju posla, a bilo ko pozeli zavrsi kurs od 6 meseci kod tih istih profesora i dobije odmah posao. Sukob interesa, direkt na stetu studenata a u korist kursadzija..
  • Zivan

    10.11.2020 18:20
    Ne vidim da ste se bunili kada su za vreme prosle vlasti deca profesora sa FTN ekspresno zavrsavali magistrature, doktorate i zaposljavali se na tom istom FTN.
    Propast FTN je pocela mnogo ranije, pred kraj Ilijinog mandata, kad on vise nije mogao da isprati sve sto se desavalo. Najveci uspon FTN je imao dok ga je prof. Cosic vodio, sve do pred predaju Dorosu i ovim "privatnicima".
  • Stanoje

    10.11.2020 17:59
    Ko bi rekao da se takve stvari dešavaju u SNS-ovom gradu i budućoj prestonici evropske kulture. Bljak, bljak
  • Zebra

    10.11.2020 17:53
    Bravo za stručnost i moral... Pardon. Bravo za stranku. Sramotite FTN!
  • Smrdijestina

    10.11.2020 17:48
    Kakva sprdacina od dekana, FTN-a i drzave!
  • Ratko

    10.11.2020 17:47
    @student
    Jesu ti danas "pretanko" namazali mileram na SNS sendvic kad takav komentar pises?
  • Riki

    10.11.2020 17:46
    Zmaj
    Žena je za svaku pohvalu !!! Imao sam priliku upoznati gospodju! Pozitivna selekcija!
  • Janko

    10.11.2020 17:46
    Srpska Napredna Salamura
    Sta nas briga za savetnicu i za FTN! Bitno je da nema prekida u punjenju Radikalskih dzepova!
  • Perica

    10.11.2020 17:42
    obraz kao djon
    Brzovezujuce privatno skolovanje ali zato iskljucivo drzavni posao. Gospodo visokobrazovani, jel vas nije bar malo sramota?
  • dz0

    10.11.2020 17:42
    Na SLEDECIM izborima, SVAKO ko se bude zalozio za DEPOLITIZACIJU univerziteta, sudstva, svih javnih ustanova, dobice moj glas nikakav kvazi-bojkot... Ovo zlo mora da se zavrsi!
  • dijasporac

    10.11.2020 17:33
    Nije problem u politicarima problem je u svima drugima koji imaju neku poziciju i "uvlace" se politicarima da bi ostali na tim pozicijama ili dobili nesto sto zele. Problem je sto je dekan i savet FTN-a poklekao na pritisak politicara zbog nekih svojih koristi, problem je sto se to svakodnevno radi po celoj Srbiji, od opstina, javnih preduzeca, preko ministarstava pa do univerziteta. Na taj nacin su totalno obesmislili visoko skolstvo u drzavi, znas da nikad neces napredovati u hijerarhiji jer ce iznad tebe uvek doci neko ko ima jacu politicku vezu bez obzira kakvu i od koga izdatu diplomu imao, bez obzira na iskustvo i znanje. Onda jednostavnom logikom dodjes do toga da ces drzavni fakultet da studiras samo ako nameravas da ides napolje po diplomiranju (tehnicki i prirodni fakulteti) ili da se ukljucis u kolo i postanes deo sistema ( drustveni fakulteti) a samim tim pristanes na stanje stvari. I da se ne lazemo takav sistem je vladao jos u SFRJ, pa preko svih ratnih godina, tranzicionog perioda pa do danas kad je usavrsen i ogoljen do kostiju. To su nekad u SFRJ zvali sistem negativne selekcije i kako vreme prolazi ta negativna selekcija daje rezultate, Srbija sve vise zaostaje u odnosu na Evropu.



  • Privatnik

    10.11.2020 17:28
    @Realista
    Vucic, Dacic, Vulin i ostala ekipa grobara srpske ekonomije. I vlast i opozicija puna diplomaca drzavnih fakulteta i velikih "strucnjaka". Zato nam ovako dobro ide poslednjih 30 godina
  • E moj Profesore

    10.11.2020 17:27
    FTN nije privreda.
    I Dekan Dorsolovački priča o tome šta se dešava svuda - besmisleno.
    Kada se FTN ugledao na srpsko pravosuđe i to u oblastima koje su njegov problem ???
    Pa valjda je trebalo da bude obrnuto!!!
  • NS

    10.11.2020 17:25
    @Nenad
    Pa sta? To sto je bila najbolja studentkinja na drzavnom pravnom ne znaci apsolutno nista, jer se skolovala za sebe, a ne za druge. Da mozda po automatizmu ne zasluzuje drzavni stan, posao, auto? Dokle vise sa tim primitivnim razmisljanjima tipa da su diplomci drzavnih fakulteta u startu veliki strucnjaci. Diplomci drzavnog pravnog fakulteta veze sa zivotom nemaju o pravu kad zavrse faks. Bez dobre prakse su potpuno neupotrebljivi
  • NS

    10.11.2020 17:19
    @Privatni
    Kako zasto? Pa kako ce se ovajditi od politike ako samo ostane na privatnom fakultetu?
  • Marko

    10.11.2020 17:16
    @Teza da se sa radovima na nekoj listi garantuje kvalitet nekog istraživača je davno napuštena.

    A čime se garantuje kvalitet istraživača? Ako je to (samo) naziv institucije gde je neko doktorirao, imam baš loše vesti za Vas, jer smo u globalnim okvirima, mi potpuni anonimusi. Državni, privatni, Pravni, FTN, Novi Sad, Beograd, potpuno svejedno.

    Drugo, ako već znate o listama, pretpostavljam da znate i kako izgledaju doktorske studije i proces izrade teze, i da je u konačnici kvalitet teze isključivo plod rada kandidata i metora i ama baš nikoga više - za razliku od nekog ozbiljnog inostranstva, gde su PhD pozicije plaćene, ugovori traju po 4-5 godina, i to je često i projektno mesto sa precizno određenim ciljevima.

    Imajući to u vidu, meni deluje da je potpuno svejedno gde je neko (u Srbiji) doktorirao, a da je bitno šta je napisao. Ovako će ispasti da je svako ko je doktorirao na državnom fakultetu sjajan naučnik, dok je na privatnom politički poslušnik, a zaista sam uveren da ćemo se svi složiti da to i nije baš tako. Ako ni po čemu drugom, onda po (u inostranstvu) objavljenim radovima možemo videti kako stvari stoje.

    Ovo je nevezano za profesorku o kojoj je reč, iskreno, niti sam čuo za nju, niti sam istraživao bilo šta o njoj, niti imam visoko mišljenje o Privrednoj akademiji, ali prosto verujem da institucija gde je neko završio studije ne treba da isključivo odredi naš sud o njegovoj naučnoj kompetentnosti. Ni pozitivno, ni negativno.
  • Krsto

    10.11.2020 17:11
    FTN prvi drzani privatni fakultet u drzavi.
  • @Pera

    10.11.2020 17:07
    Plata
    Profesorica ima platu blizu 200.000,00 dinara.
    Skromno i sa narodom FTNa.
  • Dipl. Ecc

    10.11.2020 17:05
    Ova persona tečno izgovara reč "labAratorija", u nekom gostovanju na RTV o podršci pčelarima. Bežite deco od fakulteta na kojima ovakvi drže predavanja. Puna je Evropa normalnih fakulteta po nižim cenama školarina.
  • Pera

    10.11.2020 17:04
    Nauka
    Sve najbolje i puno uspeha vrsnom naucniku prof.Dukic Mijatovic!Znam da je visi naucni saradnik na Institutu za medjunarodnu politiku i privredu u Beogradu,uglednom drzavnom institutu.Velika cast i za institut funkcija drzavnog sekretara!Samo napred!
  • dijasporac

    10.11.2020 17:02
    Svojevremeno je mlada partijska zvezda predsebik izvrsnog odbora stranke magistrirao na Pravnom fakultetu kad je njegova stranka dosla na vlast i pored poslanicke funkcije (i ko zna kojih jos( dobio poziciju asistenta na tom fakultetu. A kasnije, kad je postao predsednik pokrajinske vlade je i doktorirao na istom fakultetu i dobio poziciju vanvrednog profesora a danas je "ugledani" profesor Pravnog fakulteta koji deli moralne pridike.

    Dakle, titule u visokom obrazovanju su odavno na ceni vlastodrscima na Balkanu, u pokojnoj SFRJ su postojali univerziteti i fakulteti gde su socijalisticki funkcioneri sticali fakultetska zvanja ( ekonomija u Subotici, prava u NS i KG, menadzment na FON-u BGD, zastita rada u NI, ekonomija u Pristini i Mariboru...) a kasnije dolaskom visestranacja ti drzavni fakulteti su dobili konkurenciju u privatnim (Megableja i hiljadu klonova) i fakultetsko obrazovanje i doktorske titule su postale dostupne svima koji imaju dovoljno novca. Talog drzava.

    Chika dijasporcu je jedan od glavnih razloga za iseljenje 2010-te godine bilo ta inflacija diploma u Srbiji (otvorili su cak i privatni gradjevinski fakultet gde su se upisvali oni koji nisu mogli upisati ni visu gradjevinsku - znaci 3-ca kategorija djaka). Moju diplomu i znanje koje sam pokupio godinama mnogo vise cene ovde napolju nego tu.

  • Zare

    10.11.2020 16:59
    @Streza
    Ja sam zakljucio zapravo da je veliki problem u ovoj drzavi u fakultetskim ljudima. Bezvoljni su i pristaju na servirane sablone, ne trude se da ista promene vec samo klimaju glavom, kao ne zanima ih politika i trpe da olosi bolje zive od njih, neki od njih su i podmitljivi.

    Ceo sistem uci studenta da bude poslusni vo koji ce prihvatiti stvari sve na tacni onakvo kakvo je bez pogovora , razmisljanja i preispitivanja da bude pokorna radna snaga koja donosi profit budzovanima. Da se pojavi makar jedan znacajan profesor poput crnogorskog Krivokapica da izadje na izbore SNS bi bio proslost.
  • Marko

    10.11.2020 16:57
    Koji je ovo polusvet da čovek ne poveruje. Čuj titula profesora i privatni fakultet, a u istoj rečenici Toma Nikolić.
  • ?

    10.11.2020 16:49
    Nema logike
    Kakve veze FTN ima sa ekonomijom o pčelama, i koji smer?
  • Švedska

    10.11.2020 16:40
    Kad je njoj toliko pomogso posle godinu dana, ništa nije čudno što je u selu Vojka u njegovoj tazbini toliko izgradjeno od kad je on gradonačelnik.
  • Поветарац

    10.11.2020 16:37
    Зар конекција није ишла прекор др Зорана Милошевића, чувеног продавца диплома Нови Сад-Соколас- Нови Сад
  • FTN

    10.11.2020 16:36
    Spomenite i koji polusvet je trenutno na vodećim funkcijama na fakultetu, red je i da se za njih malko pročuje.
  • Tole

    10.11.2020 16:31
    @Pera
    Karakteristicno za Dorosa je sto promeni raspolozenje u sekundi bas kao Prvorodjeni. Slucajnost ? Ne bih rekao.

    Al dobro nasao je on vec zamenu za vernog podanika u Kupusincu, treba mu jos jedan.
  • Sonja

    10.11.2020 16:30
    Pogledajte malo po raznim Komorama...rodbinske, kumovske veze...a o knjižici da i ne govorimo...
  • @student

    10.11.2020 16:28
    Svima koji nešto znaju i kapiraju.
  • Streza

    10.11.2020 16:27
    Šteta, koju je za ovih 8 godina, na Ftn-u napravio Doroslovački, je svakim danom sve veća i to je jasno svima na Ftn-u, ali kada dođe do bilo kakvog glasanja, moralne profesorke gromade podviju repiće i potvrde u glas čuvenu deviznu Doroslovačkog: "Dekan je Bog".
  • @prolaznik

    10.11.2020 16:26
    Ali taj njen rad nije povezan sa potrebama ključnij smerova sa ftn-a, što je nisu zaposlili na tehnološkom ili poljoprivrednom sektoru ili zzs?
  • Privatni

    10.11.2020 16:24
    dno
    Sto se mesaju u drzavne price..sto ne ostanu u svojim privatnim varijantama ako je to tako dobro?
  • smrdijestina

    10.11.2020 16:16
    ocekivali ste drugacije?
  • @Citalac

    10.11.2020 16:13
    FTN je vec fliksnuo.
    I to brzo i intenzivno.
  • Jasno

    10.11.2020 16:10
    Da mesto treba da se dobija za mukotrpan rad trebali bi da ga dobiju rudari.
    Mesto se mora dobijati za ključne usko-stručne kompetencije.
    Ni nastavnička harizma nije dovoljna ako ne pokriva dovoljno sve odseke.
  • Insajder

    10.11.2020 16:09
    Novi dekan
    Čujem da će se na izborima za novog dekana prijaviti jedan od prodekana. Nije neki izbor, ali su prodekani bar 2 puta bolji izbor od sadašnjeg dekana. Hoće li dekan da ponovo da izgovori: Prodekane „Brute“, zar i ti ...
  • Matos

    10.11.2020 16:06
    Nisu svi matematičari jednako svestrani. Pitajte za mišljenje o pravnim potrebama ftn-a matematičare klasičnog kova. Mada, matosi ne bi trebali o tome ni da se pitaju.
    Da se razumemo.
    Pogotovo kad su tako zaslepljeni.
  • BulevarEvrope

    10.11.2020 16:04
    Zbog poslovnih obaveza nisam stigao da procitam celi tekst. Vidim da se spominje FTN pa me zanima koji tacno od mnogobrojnih smerova?
  • student

    10.11.2020 16:04
    Kome je ta zena trn u oku kad svako malo pisete o njoj? Sve pohvale za profesoricin rad i uspeh
  • Pera

    10.11.2020 15:58
    Pisar
    Bolje je da se postavi pitanje sta doticna uopste predaje i kolika joj je plata. Poznato je na FTN da ona nista ne predaje, a prima ogromnu platu sa nula opterecenja. Cak su isterali iz kancelarije jednog profesora da bi se ona uselila u tu kancelariju koju nikad nece koristiti. Jel Doros stvarno misli da smo svi veverice?
  • Sramota

    10.11.2020 15:55
    Prodao IT SNS-i, pih
  • Nenad

    10.11.2020 15:55
    FTN
    Molim Vas objavite moj komentar da je najbolja studentkinja Pravnog sa doktoratom u inostranstvu i u NS nezaposlena, a Marijana radi na državnom fakuktet sa doktoratom privatnog fakulteta.
  • Mr.M

    10.11.2020 15:49
    Jos da Bocaru postavi na čelo Kliničkog centra ili Instituta u Kamenici i onda smo na konju...
  • Novosadjanka

    10.11.2020 15:46
    Sramota
    Ovo je bas sramota. Sta sebi FTN dozvoljava? Dno dna. Nikad doktorant privatnog fakulteta nije bio profesor na drzavnom. I to tako renomiranog fakulteta, koji je i bivsi predsednik zavrsio pred penziju. Ocekujemo onda i Adrijanu uskoro na Ekonomskom....Sve je toliko srozano..
  • Pera

    10.11.2020 15:42
    @Tole
    Gari, Katic i Vilotic su otisli u penziju...Ostao samo svepodobni i miropomazani Doros "Pomorandza"
  • Prolaznik

    10.11.2020 15:41
    Žena zmaj
    Žena je zmaj! Možete da komentarišete pripadnost stranci, ali ova žena je mnogo toga postigla vrednim radom i na tome joj svaka čast.
  • Zastavu obojili

    10.11.2020 15:36
    Zbog sns slika sa zastavom promenice mi se odnos prema zastavi.
    Sns ne sme da politicki boji zastavu!
  • milicica

    10.11.2020 15:33
    briga me za njen fakultet
    privatan, drzavni, redovan ili vanredni profesor ali zasto posao na dva mesta e to ti je sposobnost za recimo 24 sata raditi 36 a drugi mlad, radan, sposoban ali nestranacki nikad nema priliku pokazati sta je i kakav je . Sramota bula bagra ova bivsa ili sadasnja ili buduca. Bagra je bagra.
  • Naucno zvanje

    10.11.2020 15:32
    Jel to ona ima naucno zvanje? Vanredni prof nije naucno zvanje. No kad su naprednjaci ikad govorili istinu.
  • Jovan Cvijić

    10.11.2020 15:27
    Ako iko to zaslužuje to je ona!
    Svojim mukotrpnim i predanim radom je pokazala da joj je tu i mesto!
  • Milan Janković

    10.11.2020 15:23
    Suludo je trošiti ikakve reči na najbolju profesoricu koja je predavala na ekonomskom fakultetu. Dovoljne su reči hvale ogromnog broja studenata kojima je ona predavala.
  • Cattanicorrado

    10.11.2020 15:20
    Druže moj, gde to ima osim u TVOM gradu.
  • Žurim

    10.11.2020 15:14
    Ste pitali Dorosa zašto ne sarađuje sa Ristivojevićem?
  • Citalac

    10.11.2020 15:13
    Razočarenje
    Državni fakulteti očigledno gube bitku sa privatnim fakultetima. Po prvi put imamo državnog sekretara za nauku koji je doktorirano na privatnom fakultetu. Teza da se sa radovima na nekoj listi garantuje kvalitet nekog istraživača je davno napuštena. Jasno je da je u pitanju partijsko/drugarsko nameštanje kadrova. FTN-UNS nema snage da se suprotstavi ovakvom urušavanju univerzitetskog obrazovanja. FTN polako ali sigurno ide u lošem smeru. Žalosno.
  • Koleginica

    10.11.2020 15:06
    No comment
    Zaista, zaista, bez komentara.
  • E

    10.11.2020 14:56
    Za našu decu.
    A ne za vašu.
  • Dejan

    10.11.2020 14:55
    Posao
    Da ona je ,,dovela,, te parazite u industrijsku zonu i aad treba da kazemo hvala, pa sto ih nije dovela kod nje kuci pa nek im ona placa struju, vodu,smece a ne poreski obveznici NS ! Posto su na tom ftn uglavnom svi kancelarijski misevi sa dugim jezicima koji ogovaraju jedan drugom iza ledja, ovakva jedna gromada im je mozda i dobro dosla,unela im je novi vid poslovanja i pregovatanja a to sto ce ustanovu unistiti to nikom nista
  • Djordje

    10.11.2020 14:54
    Strasno!
    Strasno. STRASNO! A mladi naucnici mogu samo da sanjaju o mestu na fakultetu.
  • Cubi

    10.11.2020 14:49
    Pa dobro ne vidim sta je tu cudno, dekan vraca usluge covek je bizmismen..
  • Zaduzila

    10.11.2020 14:39
    druzina
    Tuzno tuzno..
  • Aj

    10.11.2020 14:39
    hm...
    tako ti je to kada si blizak vlasti pa sledi nagrada za trud
  • Bagro

    10.11.2020 14:38
    Bahata
    Zbog toga je moje dete otislo u beli svet
  • Realista

    10.11.2020 14:34
    Pa
    Hajmo sad. Diplome drzavnih fakulteta imaju Pajtic, Djilas, Tadic itd. O njihovom liku i delu bolje da ne raspravljamo. I po cemu je diploma drzavnog validnija od diplome privatnog fakulteta.
  • Tole

    10.11.2020 14:30
    Mora neko mladji da zameni Sveto SNS Trojstvo : Doros, Vilotic, Katic koje je trenutno sdvedeno samo na Dorosa odlaskom u penziju ostale dvojice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna